Aktuellt

14.2 Miljoner Turister 2015

Dubai har lagt ner flera miljarder kronor på att locka dit turister – och nu har det betalat sig.  Under år 2015 så valde 14.2 miljoner personer att besöka Dubai, vilket är en höjning på 7,5 % om man ser på 2014.

Detta innebär att Dubai är den 4:de mest besökta staden i hela världen. Största delen av resenärerna kom från västra Europa. Man tror att orsaken till de många besöken främst var på grund av den starka dollarn samt alla nya saker som har byggts upp i Dubai de senaste åren.

Målet är att öka turismen i Dubai med 7-8 procent varje år och redan 2020 så vill man att Dubai skall ha över 20 miljoner turister.

Helal Saeed Almars från Dubai´s turistbyrå säger såhär: ”Våra framsteg de senaste 12 månaderna har helt berott på våran strategi i marknadsföringen och den goda kritik vi har fått av alla resenärer. Jag vet att turismen här kommer att öka varje år i och med att vi har planer på att utöka staden med fler turistattraktioner för alla olika målgrupper. Jag är verkligen inte nöjd förrän vi är den mest besökta staden i världen och vi kommer att göra allt vi kan för att så snabbt som möjligt få hit 20 miljoner turister varje år. Vi har en strikt plan som vi kommer att följa och allt detta kommer att ske inom 5 år.”

Utifrån denna text så ser man verkligen hur staden vill locka till sig turister – och man är beredd att göra allt man kan för att uppnå sina mål. Man kan verkligen inte sticka under stolen med att Dubai är världens häftigaste stad och med alla extrema investeringar så går det inte att bli besviken när man besöker Dubai för första gången. Så vad väntar du på? Boka din Resa till Dubai nu!

Dela gärna denna artikel med dina vänner! 🙂