Bra Att Veta

Anpassa dig Rätt i Dubai

Att anpassa sig till den nya kulturen är väldigt viktigt vart du än far i världen. Som du säkert har hört förut så kan olika kulturer skilja sig väldigt mycket i olika delar av världen. Att en sak är helt normalt i Sverige betyder inte att det är så i alla länder, det kan nämligen vara väldigt ohyfsat eller fult och du kan såra någon eller göra han eller hon väldigt upprörd. För att du inte skall behöva lära dig sådana skillnader den hårda vägen så är det bra om du vet hur man skall anpassa dig redan före din avresa.

Klädsel

  • Badkläder. Det är såklart okej att använda dina badbyxor då du är i poolen på ditt hotell. Men se till att du har bytt om till vanliga kläder när det sedan är dags för ett besöka i staden, det är varken okej för män eller kvinnor att gå barbröstade i butiker och i staden. Det spelar ingen roll om det är över 40 grader varmt – tröjan skall vara på.
  • Från knän till axlar. Oavsett om du är en man eller kvinna så måste du täcka allt från dina knän till dina axlar. Notera att korta kjolar och korta sportshorts är förbjudet om de inte går ända ner till knäna. För kvinnor gäller det även att ha kläder som inte är genomskinliga eller för tajta.
  • Inget toppless för kvinnor. Det är förbjudet för kvinnor att sola toppless – både i hotellpoolen och på stranden.

Skriv ner dessa regler före din avresa. Om det ändå händer att du glömmer dem så är risken väldigt stor att någon från lokalbefolkningen kommer att påpeka ditt misstag. Be då om ursäkt och rätta till problemet – det kan nämligen bli en polisanmälan i värsta fall.

Beteende

  • Inget pussandes bland folk. Om du har ett behov av att hångla eller pussas med din flickvän så får ni hitta en gömd gata eller vänta till ni kommer till Ert hotellrum.
  • Fotografera inte kvinnor. Lokalbefolkningens kvinnor vill i många fall inte bli fotograferade. Så försök undvik det så mycket som möjligt. Fråga om lov före om du verkligen vill fotografera henne.
  • Undvik att skaka hand. Många muslimer vill inte skaka hand med främlingar. Om det blir en sådan situation så bör du vänta tills den andre sträcker fram handen – då är det okej.
  • Alkohol. Det kan vara svårt att få tag på alkohol i Dubai, men det finns vissa barer och på hotellen. Om det är så att du blir lite för full så bör du undvika att visa dig ute på stan bland alla människor.

Dela gärna denna artikel med dina vänner! 🙂