Väder och klimat i dubai
Bra Att Veta

Väder och Klimat i Dubai

Väder och klimat är en mycket viktig sak att tänka på för dig som vill resa till Dubai eftersom att det kan bli väldigt höga temperaturer. I Dubai har man ett så kallat ökenklimat. Under sommarhalvåret kan det bli väldigt varmt med långa torrperioder under sommarhalvåret, och för en svensk person kan det bli för varmt för att vistas ute just då. Det kan bli över 45 grader varmt med en luftfuktighet på över 70% vilket får det att kännas ännu varmare.

Det regnar väldigt lite och man brukar säga att det endast regnar 4 dagar under året trots att den ändå ibland kan vara lite mer.

Väder

För att du ska få en bra överblick över Dubai´s väder så har vi listat alla månader där vi beskriver klimatet för att Du skall veta när det kanske blir för varmt för dig att vistas i Dubai.

Januari

Januari är den ”kallaste” månaden i Dubai. Den högsta medeltemperaturen är 22 grader och den lägsta temperaturen är 14 grader. Regnmånaden börjar sakta men säkert och nederbörden är ca 11mm.

Februari

I februari regnar det som mest och det kan bli ändå upp till 18mm nederbörd. Temperaturen är något varmare än i januari eftersom att sommarmånaderna börjar närma sig. Medeltemperaturerna ligger mellan 23-15 grader.

Mars

I mars är det fortfarande vinterperiod med det är den varmaste av dem. Det kan bli upp till 26 grader varmt och nederbörden är ca 12 mm. Om man vill besöka Dubai så skulle jag rekommendera att göra det just i mars, för sedan börjar det att bli riktigt varmt väder.

April – Oktober

Mellan April och oktober pågår sommarmånaderna. Då kan det bli över 45 grader varmt och hög luftfuktighet vilket gör det nästan omöjligt att vistas utomhus. Under sommarperioden är det inget regn så det blir väldigt torrt. Det råder stor torka och vattenbrist. Utan reningsverk som omvandlar saltvatten till sötvatten skulle livet bli svårt där.

November

Om du far till Dubai i November så är det fortfarande varmt efter sommarmånaderna, det kan bli upp till 30 grader med det är fortfarande ett alternativ att besöka staden då. Om man har otur (eller tur) så kan det komma ytterst lite nederbörd.

December

December är en behaglig period i Dubai med temperaturer upp till 25 grader. Tillsammans med februari så är det den månad som det regnar mest i, upp till 18 mm.

Vattentemperatur i Dubai

För dig som vill bada i Dubai så är det alltid behagliga temperaturer i vattnet. Generellt sett så följer vattentemperaturen med lufttemperaturen.

Under vinterperioden är vattentemperaturen mellan 21-23 grader.

Under sommarperioden är vattentemperaturen 25-32 grader. Desto varmare ute, desto varmare i vattnet.

Aktuellt Väder

För att hitta aktuellt väder i Dubai så rekommenderar vi foreca.

Dela gärna denna artikel med dina vänner ?