Fakta

10 saker du inte visste om Dubai!

Dubai är världens häftigaste stad. Saker och ting fungerar inte riktigt som här hemma i Sverige och det finns vissa saker som sticker ut lite extra. I denna artikel tänkte vi lista några saker som vi svenskar inte kommer att tro våra ögon när vi ser!

1. Polisen i Dubai kör runt i riktiga lyxbilar.

Om du inte vill hyra eller köpa en egen Lamborghini, Ferrari eller Porsche så går det bra om du begår ett brott, helst så långt ifrån polisstationen som möjligt. Du kommer då att få en åktur helt gratis (förutom böterna för brottet du har gjort) till fängelset! Värt det? Kanske.

2. Du kan få åka gratis Taxi!

Det är väldigt billigt att åka taxi i Dubai, och det är alltid väldigt fina och fräscha taxibilar. Till skillnad från Sverige så kostar det alltid lika mycket att åka med en taxi. Enda undantaget är om taxametern på en taxi inte fungerar – Då åker du GRATIS!

3. Vill du bo på ett hotell med 7 stjärnor?

Om du vill bo lyxigt och tycker att både 5 och 6 stjärnor på ett hotell är för lite, då har du endast ett alternativ i hela världen. Du måste fara till Dubai och boka in dig på hotellet ”Burj al Arab”. Du kan räkna med att du får jobba lite extra efter din semestervecka, det kostar nämligen över 120 000 kr per vecka för ett av de billigare rummen.

4. Köp Guld – Skattefritt!

Om du länge har gått och funderat på att köpa guld i Sverige eller Europa så borde du ändra dina planer. I Dubai så har man ingen skatt på guld, och du kan köpa guld ca 40 % billigare än vad du gör i Europa. 

5. Skida när det är 35 grader varmt ute?

Har ni olika åsikter inom familjen när ni skall bestämma om ni ska fara på skidsemester eller solsemester? Bråket är över nu. I Ski Dubai kan de som vill åka slalom eller skida göra det precis när ni vill – i köpcentret. Hallen är 22 500 kvadratmeter stor, så det finns plats för alla. 

6. Världens Största Shoppingcenter finns i Dubai!

Tycker du att Mall of Scandinavia är allt för litet och att det inte finns tillräckligt med butiker? Ingen fara. Dubai Mall är 5 gånger så stort som Mall of Scandinavia. Det finns otroliga 1 200 butiker och arean i shoppingcentret är över 500 000 kvadratmeter. 

7. Världens högsta Skyskrapa!

I Dubai finns världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa. Den är hela 828 meter hög. Kom ihåg din mobiltelefon om du besöker den, för om du ramlar ifrån toppen så kommer du att hinna ringa dina nära och kära före du når marken. 

8. Wi-Fi på stranden!

Du hittar inte trådlöst Wi-Fi på alla stränder i Sverige. Vi har nämligen inte palmer som ger ut internet, och utöver det så kan du ladda din telefon eftersom att palmens blad innehåller solceller. Inte nog med det så är palmerna så smarta att de vet om vad det kommer att bli för väder.

9. Det finns en riktig Dinosaurie!

Om du besöker shoppingcentret Dubai Mall så kommer du inte bara att se kläder och andra varor. Det finns också en riktig Dinosaurie som är 150 miljoner år gammal. Arten kallas för Diplodocus Longus och just detta exemplar grävdes fram i Wyoming, USA. Priset för att få den till shoppingcentret? Några miljoner dollar bara.

10. Det var allt – dags att boka hotell!

Om du inte vill bo på vilket hotell som helst så kan vi rekommendera Atlantis The Palm Dubai. Det är perfekt för dig som har kraven att du skall bo på en konstgjord ö, ha tillgång till en vik där du får simma med delfiner samt en vattenpark på över 45 000 kvadratmeter. Priser från ca 3 000 kronor per natt. 

Dela gärna denna artikel med dina vänner 🙂