Fakta

Flygplatsen i Dubai

Flygplatsen i Dubai är världens största och finaste flygplats. Den erbjuder massor med aktiviteter att se och göra och man får ta del av världens största taxfreeshopping. Flygplatsen ligger ca 4 km utanför Dubais centrum. På engelska kallar man den för Dubai International Airport och den har flygplanskoden DXB.

Taxfree på flygplatsen i Dubai

Som vi just nämnde så erbjuder Dubais flygplats världens största och bästa taxfreeshopping och om man kollar på försäljningsvolymen så finns det inget som är i närheten. Ytan på hela shoppingcentret är över 33 000 kvadratmeter stort och totalt har alla butiker över 6 000 personer anställda.

I butikernas sortiment ingår självklart de vanliga varorna som man får tag på i en taxfree, nämligen alkohol, parfymer, kläder och godis. Utöver det så finns det guldprodukter av olika slag till mycket bättre priser än de vi har i Sverige. Du behöver inte heller känna dig orolig för att butikerna kommer att ha stäng om det är så att du anländer på natten – de har alltså öppet dygnet runt, året om.

Priserna på flygplatsen i Dubai är generellt sett mycket bra, undantaget gäller främst alkohol på grund av hur man ser på just det i staden. Det är mycket möjligt att man hittar alkohol för ett billigare pris på många andra ställen. Om du är ute efter kläder eller andra vanliga varor som brukar finnas i en Taxfree så är utbudet på dem enormt mycket bättre i Dubai och priserna är även de mycket låga.
Om du vill kolla upp på förhand, eller rent av beställa och hämta upp dina varor på flygplatsen så är det fritt fram att gå in på http://dubaidutyfree.com och beställa dina varor.

Hotell på flygplatsen

Om det blir så att du av någon anledning inte hinner ta transport till ditt hotell i Dubai så finns det tillfälliga alternativ redan på flygplatsen. Hotellet är givetvis femstjärnigt och heter Dubai International Hotel och det har totalt 341 rum. Om du vill boka hotell där så kan vi rekommendera att gå in på ”Boka Resa” i menyn och där hittar du det billigaste alternativet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner ?