Fakta

Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten ligger mellan länderna Oman och Saudiarabien. Befolkningen är över 9 miljoner, varav ca 7 miljoner av dem är utlänningar.

Landet grundades i december år 1971 och man har delat upp det i 7 emirat, vilka är Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah och Umm- al-Qaywayn. Förenade Arabemiratens huvudstad är Abu Dhabi. Dubai är däremot det emirat som har störst befolkning och det mest populära alternativet bland turister. Dubai är även det emirat som är störst sett till ytan.

Den officiella religionen är Islam och det officiella språket är arabiska. Majoriteten av befolkningen kan också engelska liksom i Sverige vilket är bra för landets turism.

Om man tittar på det ekonomiska så är Förenade Arabemiraten ett av världens rikaste länder. Det har endast tagit några år från att ha varit bland de fattigaste i världen till vad de är idag.

De snabba inkomsterna beror helt och hållet på landets tillgångar på olja och naturgaser. Man har sålt otroliga mängder olja till hela världen och sedan har man investerat pengarna i infrastruktur men även bekostat vård, försvar och skola. När de sedan har fått överskott från de pengarna så har man investerat i värdepapper och fastigheter utanför landet.

Tack vara den goda ekonomin som landet har så kan man finansiera stora vattenverk som gör om havsvatten till drickbart sötvatten.

Visum i Förenade Arabemiraten

Om du vill resa från Sverige till Förenade Arabemiraten så behöver du ha ett kostnadsfritt visum för att komma in i landet. Ett så kallat turistvisum gäller i 30 eller 60 dagar och efter det behöver du fara till ett annat land, t.ex grannlandet Qatar för att förnya ditt visum och då kommer det att gälla ytterligare i 60 dagar. Kom ihåg att ett provisoriskt pass inte gäller för att komma in i landet, det fungerar dock när du ska lämna landet.

89% av befolkningen bor i de stora städerna medan resterande bor i små byar runtom i landet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner ?