Res Till Dubai

3 saker du inte visste om Dubai

3 saker du inte visste om Dubai

Visste du att nästan 50 procent av de svenskar som reser till utlandet vill resa till Dubai och Förenade Arabemiraten enligt en undersökning som resebolaget Apollo och Sifo står för. Clara Larsson som är pressansvarig på Apollo utvecklar några teser kring resmålets popularitet. Enligt henne erbjuder Dubai och Förenade Arabemiraten unika upplevelser med högklassiga prisvärda hotell som är svårfunna på andra platser och som har en hög grad av kundnöjdhet. Vädret är som bekant en viktig faktor, så nog talar Dubais lämplighet som både vinter- och sommardestination också för resmålet. Avslutningsvis finns här både vackra ökenlandskap, fina stränder, förstklassig shopping och kultur på ett rätt behagligt avstånd från Sverige med en flygresa på cirka sex timmar (bland annat flygjätten Norwegian har tidigare flugit hit direkt från Stockholm). I den här artikeln utökar vi de förhandskunskaper som den vana Dubai-resenären eller förstagångsbesökaren har med tre fakta som du kanske inte visste om Dubai.

Dubai siktar mot stjärnorna

Om vi uppger namnet major Hazzaa AlManoori ringer säkert ingen klocka för de flesta. Faktum är dock att denna astronaut från den Förenade Arabemiraten representerat sitt land som det 19:e land som besökt International Space Station vilket gör honom till världens första arab som åkt till rymden. För de som inte är ambitiösa nog att genomgå omfattande utbildning och faktiskt åka till rymden finns lyckligtvis andra valmöjligheter. På Bingo.com kan du exempelvis spela slotspelet Starburst vilket gör det möjligt för dig att åka på en äventyrlig resa till rymden från hemmets sköna vrå. 

Emiratens läckerheter

När man talar om världsberömda och populära kök är det inte så ofta som Dubai och Förenade Arabemiraten nämns i sammanhanget. Frankrike, Italien och delar av Asien brukar istället vara framträdande på den gastronomiska scenen. Även lokalt i Dubai har det emiratiska köket i mångt och mycket varit underrepresenterat men på sistone har en hel del nya emiratiska restauranger öppnat i Dubai som serverar allt från goda bröd och bakverk till arabiskt kaffe och lokala rätter som kamel. Trots att kamel ingalunda tillhör det traditionella köket i emiraten experimenterar nu moderna kockar alltmer med kamel i form av bland annat burgare, biryani och grytor. Även kamelmjölksglass serveras på vissa ställen (kamelens mjölk är något saltare än komjölk och innehåller mer protein, vitamin C och järn). Kanske inte något för den traditionella finsmakaren men desto mer för äventyraren måhända!

Dubai – kändisarnas tillhåll
Vad har Victoria och David Beckham, designern Giorgio Armani och den indiska skönheten och superstjärnan Aishwarya Rai gemensamt? Alla äger faktiskt bostäder i Dubai. Medan paret Beckham äger en villa med sju rum i exklusiva och lyxiga Palm Jumeira, äger Rai och hennes make ett exklusivt hem i Sanctuary Falls Jumeirah Golf Estates – ett hem de senare köpte 2013 och ofta reser till som semesterbostad. Giorgio Armani äger å andra sidan inte riktigt sitt eget hem i Dubai utan har istället, i samarbete med Emaar Properties, lanserat sitt eget hotell med det passande namnet Armani Hotel i Downtown Dubai. Hotellet som anses vara en av Dubais hetaste tillhåll öppnade 2004 och innehåller många av designerns mest eminenta och särpräglade avtryck.

Add Comment

Click here to post a comment