Res Till Dubai

Så lyxar du till det i Dubai

En medeltemperatur om cirka 20 grader i januari/februari och prisvärda direktflyg från bland annat Stockholm med flygbolaget Norwegian gör Dubai i Förenade Arabemiraten till ett optimalt resmål för den som vill fly mörkret och kylan. Den relativt korta flygtiden på cirka 6 timmar gör att du enkelt kan ta med dig ditt ressällskap hit över en långweekend om semesterdagarna skulle tryta.

Dubai har trots sin egen blygsamma befolkningsmängd på 2,1 miljoner, under årens lopp, successivt ökat sitt besökarantal till imponerande siffror med internationella mått mätt. 2018 återfanns Dubai, och då främst staden Dubai, på listan över de tio mest besökta städerna i världen med hisnande 16,7 miljoner besökare. Det innebär att den arabiska pärlan slog både populära New York och Kuala Lumpur samt låg tätt intill storfavoriten Paris på rankningslistan. Lagom till år 2020 sägs det att Dubai satsar på att attrahera 20 miljoner besökare genom att marknadsföra sig själv som det självklara valet för resenärer oavsett om de reser i affärer eller för nöje.

Anledningarna till Dubais enorma popularitet är många. Dels är landet mycket säkert trots att det ligger i en region som stundtals präglas av konflikter. Dubai bjuder även på ett enormt nöjesutbud i form av stordådig arkitektur, ultimat lyx, förstklassig shopping och härligt strandliv. Troligen har även den statliga turistbyrån Visit Dubais idoga och strategiska arbete med att marknadsföra, branda och positionera landet som ett resmål att räkna med något att göra med framgången. I sitt reklamarbete har turistbyrån, förutom sedvanliga marknadsföringskanaler, använt sig av uppskattade influencers såsom bland annat Kenza (som har över miljonen anhängare på Instagram) för att nå ut till relevanta målgrupper.

Att Dubai många gånger ses som en lyxig, flärdfull och glamorös destination är naturligtvis inte särskilt överraskande. Här byggs det imponerade satsningar i miljardklassen i så pass snabb fart att 20 procent av världens lyftkranar sägs finnas i staden.

Den som vill bo i överdådig lyx under sin vistelse bokar förslagsvis in hotellnätter på exklusiva Atlantis the Palm i Dubai. Detta femstjärniga hotell och resort är ett praktfullt och påkostat projekt med ett fantastiskt läge på the Palm Jebel Ali, en artificiell ö som ingår i en trilogi av byggprojekt som påbörjades år 2001. The Palm sägs vara världens största konstgjorda ö och går 7,5 kilometer ut i havet. På Atlantis Palm kan du njuta av förstklassigs restauranger (såsom asiatiska Hakkasan), simma med delfiner i en den egna vattenparken, eller träna på det välutrustade fitnesscentret. Som kuriosa kan nämnas att mannen som står bakom ovanstående resort – Sol Kerzner – även är hjärnan bakom Atlantis Resort på Paradise Island på Bahamas, ett ställe känt för att vara något av en tillflyktsort för nöjeslystna och casinoälskare som vill pröva lyckan.

För den som vill lyxa till det ytterligare föreslås ett besök eller två till någon av Dubais många, välfyllda och exklusiva shoppingcentrum. På Dubai Mall, som sägs vara det största köpcentrumet i världen, trängs förstklassig shopping och välkända designermärken med andra möjligheter till nöje såsom ett akvarium, isrinken Dubai Ice Rink och fantastiska fontäner. Något som gör shoppingcentrumet till ett lämpligt val inte bara för den modesugna utan för den som reser med spralliga barn.

Den som vill jobba på brännan med stil kan bege sig till någon av Dubais många och exklusiva beach clubs. Här kan du slappa vid poolen och njuta av såväl mat som dryck bland innefolk och jetsets. Inte sällan ackompanjeras ljudet av kluckande vågor och havsbris av toner från förstklassiga DJ:s som kör ett set i solen. På beach club-fronten står eminenta varumärken som bland annat Soho Beach och Blue Marlin Ibiza (med en namne på den spanska ön) ut. Den senare bjuder regelbundet in internationella toppnamn från DJ-scenen och står värd för en veckolig brunch med sittplatser både till bords och vid strandkanten.

Enkelresor till Dubai från Stockholm ligger i 2000 till 3000-kronorsklassen i februari med Norwegian vilket skapar ett gott ekonomiskt underlag för att göra av med semesterkassan på plats istället. Trevlig resa!

Photo by: pixabay Pixabay License